Trends en design

Keukens.be houdt de oren en ogen open voor wat er leeft en beweegt in de keukensector.

De creatieve geest is vogelvrij en ongeremd, maar het volk staat met beide benen op de grond. Al gaan de futuristische visies soms ons petje te boven uiteindelijk is de keuken van vandaag al lang niet meer die van 100 jaar terug. Veranderingen sijpelen toch door, al gaat het dan langzaam. Die trage beweging valt soms te bekijken als trend. Vaak zijn de benoemde trends echter slechts een kwestie van veranderende modes. Dat we vandaag graag landelijk zijn, is van een andere orde dan de digitalisering van onze keuken bijvoorbeeld.
De trends in de keukensector hangen ook nauw samen met de veranderingen in ons sociale leven. Verschillende visies op de geschiedenis van de keuken maken die veranderingen vaak duidelijk.

Als trends de eerder trage onderstroom zijn, dan is design een sneller zichtbaar effect daarvan. De uiterlijke kenmerken van de hedendaagse keukens en het uitzicht van de verschillende keukenproducten vormen de staalkaart van wat er nu leeft.

Aan de hand van talrijke designprijzen onderscheiden de meest opmerkelijke producten en ontwerpen zich van hun evenknieën. Wij geven een overzicht van de gegeerde labels en de gelukkige winnaars.

Achter dat goed design schuilt vaak inspiratiezweet en noeste arbeid van keukenontwerpers en productdesigners. Wie zijn ze? Wat doen ze? en vooral waar blijven ze die inspiratie halen?

Deze uitvinders van onze steeds veranderende dagelijkse materialiteiten worden opgejut door een energiefront van studenten uit de verschillende design- en interieuropleidingen die staan te popelen om ook hun ideeën te mogen verkondigen.

Zij bewijzen met een onophoudende stroom aan nieuwe keukenmodellen en -concepten dat creativiteit niet blijft stilstaan en dat op het eerste zicht onrealistische ideeën kunnen uitgroeien tot de normaalste werkelijkheid van alledag.


Uw foto of gegevens hier?
Heeft u zelf info?
Vraag en antwoord dienst: stel uw vraag hier!