Wat is in?
Geschiedenis van de keuken
Maatschappij
Keukenprinsen en prinsessen
Toekomstvisie

Trends & tips

De evolutie en trends in de hedendaagse keuken op gebied van gebruiksvriendelijkheid en comfort gaan zodanig snel, dat het voor u, de consument, nog nauwelijks bij te houden is!
In onderstaande film tonen wij u wat er nu in een moderne keuken allemaal mogelijk is om de dagelijkse bezigheden in de keuken ook werkelijk aangenaam te maken.
Gedaan met het eindeloze zoeken in kasten en lades, of spullen waar u nét niet bij kan!
Voorbij het voortdurende bukken en buigen of kilometers heen en weer lopen door een foute indeling van uw keuken!

Bent u een trendgevoelig iemand met veel gevoel voor stijl?

Wel, Keukens.be probeert u op de hoogte te houden van de nieuwste trends in keukenland. Volgens de professionals en designers uit de sector zijn dit enkele van de actuele trends:

Een eerste is alvast die waarbij we hunkeren naar de gezelligheid en degelijkheid van een grootmoeders keuken. Deze stijl omvat perfect de sfeer van huiselijke warmte en geborgenheid uit vervlogen tijden. Deze keukens kenmerken zich door het in ere herstellen van het echte 'warme Fornuis'.

Ook zeker niet ontbreken mag een mooie oude gootsteen met dito kranen temidden van keukenkastjes uitgevoerd in oud, waardevol hout. Centraal staat een prachtige solide keukentafel waarrond het hele gezin zich kan scharen en die het hart vormt van het familiale leven. Uiteraard is zo'n keuken vandaag de dag uitgevoerd met alle modern comfort én technologische snufjes. Het beste van twee werelden dus!

Gezien het renoveren van oude hoeves en woningen nog steeds in populariteit stijgt, is dit een zeer actuele trend, waarbij men zulke woningen in hun authenticiteit herstelt en er echte pareltjes van maakt. Enkele ontwerpen van een specialist en absolùte top in het realiseren van dergelijke unieke projecten, tonen wij u hier:

Cousaert-Vanderdonckt Interieurconcepten - Kluisbergen

Cousaert-Vanderdonckt Interieurconcepten - Kluisbergen

De tweede actuele trend is een volledig witte keuken. Zulke "witte" ontwerpen en modellen zijn inmiddels reeds te vinden in het gamma van bijna alle keuken merken. De "witte" look is dan ook verkrijgbaar in elk denkbare schakering en variatie van wit.

Deze modellen zijn meestal "greeploos", en in een strakke, moderne stijl gegoten, bijna "minimalistisch" te noemen. Deze witte design keukens zijn zeer "chic" en stijlvol, en komen helemaal tot hun recht indien ze geïntegreerd worden in een even strak en trendy interieur. Hieronder tonen wij u alvast enkele "witte" ontwerpen om van te dromen!

Siematic

Miele

Kitchen & C° - Hasselt

Tot slot duiken er in de design wereld ook steeds meer zwevende ontwerpen op. Dit zijn meubels en volledige keukens die geen énkel steunpunt op de vloer meer nodig hebben en zo de indruk geven te 'zweven'. Deze ontwerpen worden via een speciaal hiertoe ontworpen systeem aan de muur bevestigd en zijn een vernuftig staaltje van moderne techniek.

Gezien deze 'zwevende' keuken nergens nog het vloeroppervlakte raakt, zijn ze optisch een 'streling voor het oog' en maken voortaan ook het reinigen van de keukenvloer tot een 'kinderspel'. Een dergelijk stijlvol ontwerp vindt u hieronder:

Con Gusto - Hoegaarden

Con Gusto - Hoegaarden


Uw foto of gegevens hier?
Heeft u zelf info?
Vraag en antwoord dienst: stel uw vraag hier!

Relevante vragen bij deze pagina

Landelijke keukens. 03/02/2006

Welke zijn de beste landelijke keukens en waar kan ik deze vinden?

Aantal keer beantwoord: 3